Запитвания
bg

Гранд логистикс ЕООД

0700 20 255на цената на един градски разговор

Доставка на автомобилни части

Доставка на автомобилни части

Доставка на автомобилни части е често срещана в света на товарите. Независимо дали сте механик, собственик на автомобилен магазин или управлявате магазин за авточасти, знаете - предизвикателства с доставките на авточасти има. При толкова много различни варианти за превоз на товари и разнообразие от автомобилни части, намирането на правилните решения за доставка е от ключово значение. Ако вече не сте, може да включите някои добри практики в  дейността си, за да улесните транспортирането на вашите автомобилните части.

Предлага ме ви да си зададете няколко въпроса. Времето за доставка от решаващо значение ли е? Пратката ми колко точно е голяма? Какъв ми е бюджетът? Кой транспорт е най-подходящ за тази пратка? За си отговорите и отговорът да ви удовлетворява, е необходимо да си си съставите стратегия за доставка, това ще ви помогне да определите коя от възможностите е най-подходяща за вас.   

Ако времето е приоритет в доставката на авточастите ви, то въздушното карго е най-добрият вариант. Но ако цената е водеща и разполагате с достатъчно време, имате повече възможности – сухопътен автомобилен транспорт, ЖП товарен транспорт, воден транспорт. Направете вътрешен одит на видовете автомобилни части, които желаете да превозите и се запознайте с възможностите на различните спедиторски услуги на пазара. Помислете и преценете коя би била най-подходяща за вас. Може да се свържете и с нас – ние с радост ще ви консултираме.

Въпреки че факторите за формирането на цена са много и различни, добра практика е да знаете винаги точните размери и тегло на вашата пратка. За да избегнете скъпи изненади уверете се, че: посоченото от вас тегло на товара включва палета и опаковката; размерите - височина, ширина и дължина - са правилни и не забравяйте, че колкото по-добре е опакован товарът,  толкова по-голяма е възможността за по-добра цена. Претеглянето на вашата напълно опакована пратка, готова за товарене дава най-точното тегло. В крайна сметка не забравяйте, че крайната цена на доставка зависи от точността.

Доставка на автомобилни части може да се усложни, поради това, че трудно се намира най-доброто решение за опаковане на такива артикули. Пакетирайте правилно вашите авточасти, като ги касирате и закрепите към стандартен палет. Правилното пристягане на товара ви към палета, без да надстърча отстрани, гарантира, че вашата пратка ще пътува по-безопасно.

Без течности - изцедете всякакви течности, включително вода, преди транспортиране, така ще избегнете повреди и евентуални допълнителни такси, а също - няма да рискувате структурната цялост на опаковката, която използвате. Винаги се препоръчват вътрешни опаковъчни материали, като пяна или обвивка с балон, за да запазите товарите си най-защитени. При правилната опаковка резултатът е: по-ниски разходи за транспорт и по-висока устойчивост на товара, по-бързо експедиране и повече възможности за транспорт.

Ако изпращате малки пратки – може да се спрете на групажна услуга. Но, ако товарът ви с резервни авточасти е голям, то решението е в намиране на транспорт за комплектен товар. Ефективността на доставките се изразява и в оптимизиране на цените за тях. Гранд Логистикс предлага гъвкави решения за превози на авточасти в сраната и в чужбина. Групажните превози осигуряват транспортни решения с по-ниска цена и по-висока честота на транспортиране. Това са предимства, които са важни, както за производители и търговци, така и за отделни клиенти.   

При превози на авточасти в големи пратки, можем да ви предложим цялостна организация и реализация на комплектни товари. Маршрутите, които организираме, ще ви осигурят най-краткия път до крайната дестинация и ще ви помогнат да намалите разходите си за транспорт. Също така, реализираме въздушно карго и ЖП- товарен транспорт на резервни авточасти. При необходимост, Гранд Логистикс може да ви предложи и съхранение на товара ви от резервни авточасти в нашите складови площи. Независимо дали товарът ви е много голям или пратката ви е по-малка, може да разчитате на нас изцяло, за автомобилните части, които превозвате.

Гранд Логистикс